Merwederazzia herdacht in Grote Kerk te Sliedrecht

Woensdag 16 mei 2018 vond er in de Grote Kerk in Sliedrecht een mooie en waardige herdenking van de Merwederazzia plaats. Speciale gasten waren de vele schoolkinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Sliedrecht. Burgemeester Van Hemmen sprak en een leerlinge las op voortreffelijke wijze een stukje voor uit het boekje 'Helsluis' van Judith Brinkman. Daarna een toespraak van Anja van der Starre en Kees Mijnster (93), een oud-gijzelaar. Hij werd op 16 mei 1944 opgepakt toen hij op weg was naar zijn werk en kwam zo in Kamp Amersfoort terecht waar hij later weer werd vrijgelaten.

Aansluitend op de herdenking legde mijnheer Mijnster samen met zijn dochter - en omringd door vele familieleden - een krans bij de plaquette aan de kerk.

Zeer veel dank aan de mensen van de Historische Vereniging Sliedrecht die deze herdenking hebben georganiseerd naar aanleiding van het onlangs verschenen boekje 'Helsluis'. Dit kon mede dankzij sponsoring van de HVS aan alle schoolkinderen van de groepen 7 en 8 in Sliedrecht worden uitgereikt.

Anja van der Starre | zaterdag 19 mei 2018, 11:34