Merwedegijzelaars gerepresenteerd op Ereveld vol Leven in Loenen

Op 4 mei 2018 vond Ereveld vol Leven plaats op de Erebegraafplaats in Loenen. Tijdens de herdenking Ereveld vol Leven worden de slachtoffers die begraven liggen op Nationaal Ereveld Loenen op een unieke wijze gesymboliseerd. Bij een deel van de graven stond een representant (stand-in) van dezelfde leeftijd als het oorlogsslachtoffer. Om daarmee zichtbaar te maken dat er werkelijk bij iedere grafsteen levens horen van mensen zoals jij en ik.

Op de Erebegraafplaats liggen zes Merwedegijzelaars begraven: Barend de Bruin, Peter Donk, Willem van der Hoff, Teunis Koesveld, Bas de Ruijter en Pieter Schouten. Ook achter de gedenkstenen van deze op jonge leeftijd in Duitsland gestorven mannen stonden representanten. De representanten kenden de families van de slachtoffers niet, maar vonden het allemaal heel eervol voor zo'n anderhalf uur de plaats van de omgekomen gijzelaars in te nemen, terwijl bezoekers van het Ereveld langs liepen.

https://ereveldvolleven.nl/

Representant Arnoud achter de steen van Barend de Bruin tijdens Ereveld vol Leven, 4 mei 2018 Representant Bernard achter de steen van Peter Donk tijdens Ereveld vol Leven, 4 mei 2018 Representant Ramon achter de steen van Willem van der Hoff tijdens Ereveld vol Leven, 4 mei 2018 Representant Danny achter de steen van Teunis Koesveld tijdens Ereveld vol Leven, 4 mei 2018 Representant Sjaak achter de steen van Bas de Ruijter tijdens Ereveld vol Leven, 4 mei 2018 Representant Pietjan achter de steen van Pieter Schouten tijdens Ereveld vol Leven, 4 mei 2018
Anja van der Starre | donderdag 10 mei 2018, 20:58