Nieuwe publicatie Merwedegijzelaars

Op 3 oktober 2020 verschijnt er een publicatie over de Merwedegijzelaars. In 2010 verscheen over deze Merwedegijzelaars een eerste publicatie in de Historische Reeks Hardinxveld-Giessendam. Dit leidt tot tal van reacties, waarbij blijkt dat veel inwoners van de drie dorpen weinig meer afweten van deze verschrikkelijke gebeurtenissen. De verschijning van dit boekje maakt veel verhalen los en brengt veel meer aan het licht over de razzia en de gevolgen daarvan.

Nu tien jaar later laat de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam een heruitgave van het boek verschijnen, met veel meer informatie dan in de eerste druk. Vrijwel alles dat in de afgelopen tien jaar aan het licht kwam is er in verwerkt. Alle aspecten naar aanleiding van de razzia en de gevolgen komen aan bod tot aan de totstandkoming van het monument. Veelal laat de auteur van het boek, Anja van der Starre, familieleden en ooggetuigen aan het woord. Hierdoor is dit een boeiende uitgave geworden, met veel illustraties. Een uniek document over een verschrikkelijk gebeuren.

Het boek verschijnt op zaterdag 3 oktober, het moment van de onthulling van drie monumenten in Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam. 

Het is na 3 oktober 2020 voor € 8,95 onder meer te koop in:
Hardinxveld-Giessendam bij het Historisch Informatie Centrum, Peulenstraat 243 (zaterdag10-12 uur), Museum De Koperen Knop, Binnendams 6 en boekhandel Ritmeester, Rembrandtstraat 29.
Sliedrecht in het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99 (woensdag- en zaterdagmiddag) en bij de Historische Vereniging Sliedrecht.
Werkendam bij boekhandel De Angelot, Hoogstraat 56, de Historische Vereniging Werkendam/De Werken en het Biesbosch Museumeiland, Hilweg 2.

U kunt het boek ook bestellen door € 12,59 (€ 8,95 + € 3,64 verzendkosten) over te maken op IBAN NL 65 RABO 03250 99 138 ten name van Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam.

Boekje Merwedegijzelaars, uitgave 2020
Dick de Jong | zondag 20 september 2020, 12:08