Overdracht (adoptie) monument in Sliedrecht

Op woensdag 17 mei 2023 vindt de officiele overdracht van het project 'adopteer een monument' plaats. Dit project is een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Sinds 3 oktober 2020 heeft Sliedrecht een monument voor de Merwedegijzelaars aan de Adriaan Volkersingel. Het monument is onderdeel van een drieluik, de andere beelden staan in de gemeentes Altena en Hardinxveld-Giessendam.

Diverse basisscholen hebben interesse getoond in het adopteren van het monument. Op woensdag 17 mei bijten leerlingen van groep 6b van de Anne de Vriesschool (locatie Deltalaan) het spits af met een herdenking bij het monument. De adoptietaak wordt ieder jaar overgedragen aan een andere groep en/of school.

Het doel van de adoptie is:
- leerlingen vertrouwd maken met het verhaal van de Merwederazzia en hen te leren begrijpen welke dilemma's er in een oorlog kunnen spelen
- leerlingen meer inzicht te geven in de wezenlijke waarden van het begrip vrijheid
- leerlingen inzicht te geven in de historische en hedendaagse ontwikkelingen die een bedreiging vormen voor de fundamentele waarden van ons democratisch systeem.

Mede namens burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht is iedereen van harte uitgenodigd aanwezig te zijn. De ceremonie rond de overdracht start om 10.10 uur bij het monument en zal rond 11.10 uur worden afgerond.

Programma overdracht monument op 17 mei 2023
Gemeente Sliedrecht/Anja van der Starre | zondag 30 april 2023, 09:23