In de nacht van 9 op 10 mei 1944 schiet het verzet bij de Helsluis twee landwachters dood. Als represaille worden in de week daarna aan beide zijden van de rivier de Merwede honderden veelal jonge mannen opgepakt en door de bezetter weggevoerd. Van deze mannen keren er 26 niet terug.

Vorige persoon (A.F. Hoeve) | Terug naar de lijst | Volgende persoon (W.A. Hoff)

Naam: Cornelis van 't Hoff
Roepnaam: Cornelis
 
Geboren:dinsdag 13 november 1923
 
Adres:Burg. Drijberplein 20
Woonplaats:Sliedrecht
Beroep:Elektriker
 
Administratiekaart Cornelis van 't Hoff in Kamp Amersfoort Häftlingsgeldverwaltung Cornelis van 't Hoff Kamp Amersfoort (Bron digitaal archief ITS Bad Arolsen) Transportkaart Cornelis van 't Hoff Kamp Amersfoort (Bron: digitaal archief ITS Bad Arolsen)
 
Opgepakt op 16 mei 1944 bij de vergeldingsrazzia te Sliedrecht, Giessendam, Hardinxveld, Werkendam en de Biesbosch: Onbekend .
 
Op dinsdag 16 mei 1944 per overvalwagen afgevoerd naar het PDA in Amersfoort
 
In het PDA ingeschreven onder gevangenenummer: 1187
 
Tussen 16 mei 1944 en 7 juli 1944 werden 263 gegijzelden vrijgelaten
Cornelis van 't Hoff is vrijgelaten.
 
Persoonlijk verhaal:
 

Aan de transportkaart vanuit Kamp Amersfoort is te zien, dat Cornelis van 't Hoff op het laatste moment is vrijgelaten. Hij was dus wel geselecteerd voor transport naar Duitsland, maar hij is niet daadwerkelijk meegegaan. De reden hiervoor is niet bekend.

Op de transportkaart staat de geboortedatum 13-11-1923 vermeld, op de administratiekaart en Häftlingsgeldverwalting staat 13-04-1923 vermeld. Het is niet met zekerheid te zeggen welke maand de werkelijke geboortemaand van Van 't Hoff is.


Vorige persoon (A.F. Hoeve) | Terug naar de lijst | Volgende persoon (W.A. Hoff)