Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 145 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Fijn om zo in deze bijzondere tijd extra te herdenken.
Bert van Houwelingen | vrijdag 17 april 2020, 19:18
Mooi initiatief en inventief om op deze manier toch te herdenken
Cees de Bruin | vrijdag 17 april 2020, 17:33
Ik lees over Klaas Gortemoller verslagen van medegevangenen, die ik nooit geweten heb en mijn moeder(zijn vrouw) waarschijnlijk ook niet. Fijn dat er nu zoveel gedaan wordt om het verhaal levend te houden. Maar jammer dat mijn moeder dit niet meer mee kan maken.
Marja Koning | vrijdag 17 april 2020, 16:07
Lieve Pa Goedhart. Ik vergeet nooit uw indrukwekkende verhalen over de gruwelijke razzia en het verblijf in kamp Amersfoort. Deze herinneringen aan deze gebeurtenis heeft u uw levenslang met u meegedragen. Ik zal ook nooit vergeten dat u vaak vol bewondering sprak over de dappere houding van oom Cor Haars. Dank u wel voor uw wijze lessen.
Fenna Nuninga | vrijdag 17 april 2020, 15:57
Wat mooi om op deze manier toch te gedenken.
Mijn vader sprak bijna niet over de tijd dat hij in Duitsland te werk gesteld was.
Het moet heel heftig zijn geweest, want soms zei hij als hij een slechte nacht had gehad: "Ik zat weer achter het prikkeldraad".
Goed dat er telkens aandacht voor de Merwedegijzelaars is.
jose swets-koppelaar | vrijdag 17 april 2020, 13:34
Even in gedachte bij mijn lieve paps Bas Egas We gaan weertwee bijzondere mnd tegemoet ....je verjaardag de 26 e en dan komt de herdenking waar je zoveel jaren bij betrokken was en die de laatste jaren waar genomen zijn door je zoon Martin en kleinzoon Bas Egas ...fijn dat we iig de mogelijkheid hebben om digitaal te herdenken....
Maria Egas | vrijdag 17 april 2020, 12:45
Pap, je bent er helaas niet meer. Niet zo heel lang geleden hebben we zelf rondgelopen op kamp Amersfoort. Dat was indrukwekkend. Je vertelde er nooit over. In je laatste jaren liet je af en toe wat los van die tijd. We kunnen ons niets voorstellen bij de verschrikkingen die je (en ook alle anderen) hebt moeten doorstaan, we kunnen er slechts van lezen en leren. Gelukkig heb je het overleefd, doordat opa je, als door een wonder, vrij wist te krijgen. Op het nippertje zoals ik nu kan lezen bij jouw naam. Je stond al op de lijst voor transport naar Duitsland. En weer maakt dit nu een enorme indruk op me. Je hebt in je leven nooit wat laten merken van deze zwarte bladzijde, maar het onherkenbaar met je meegedragen. Schouders eronder en altijd keihard blijven werken. Ik zou willen dat ik je er nog naar kon vragen..... Wat mooi dat de Merwedegijzelaars op deze manier herdacht worden. Dank aan en voor de organisatie. Hartje voor Joris in Veld
jannette in't veld | vrijdag 17 april 2020, 12:38
Het doet mij goed dat jullie hier zoveel aandacht aan schenken. Mijn vader heeft er nooit met ons over willen spreken en daardoor vermoeden wij dat het voor hem een moeilijke tijd geweest moet zijn.
Mijn oom Bas, de broer van mijn vader, wist ons er veel over te vertellen. Oom Bas is bij jullie in het museum geweest.
Bedankt voor deze blijvende herinnering.
Nico Vermeij, zoon van Pieter Adrianus Vermeij
Nico Vermeij | vrijdag 17 april 2020, 11:53
Een dierbaar hartje voor mijn Ome Frans van der Meijden, ik heb U nooit gekend maar voel wanneer ik naar Uw foto kijk veel herkenning, mijn lieve vader, ooms en tante,s en Opa en Oma ze moeten veel verdriet hebben gehad om deze zo oneerlijke aktie, wat mooi deze mogelijkheid van eren ze zullen nooit vergeten worden,...
Voor altijd in ons hart❤️
Lola Dijkmans- van der Meijden | vrijdag 17 april 2020, 11:34
Lieve pa .nooit geweten wat jij heb door gemaakt.je sprak er nooit over.het raakt me enorm .Ik heb een hart voor je geplaatst. Je bent altijd in mijn hart .Bedankt voor dit mooie gebaar.
Janneke Visser | vrijdag 17 april 2020, 10:32
Fijn dat wij dit jaar op deze manier kunnen herdenken.
Onze hartelijke dank hiervoor.
Jaap de Waard
J.T. de Waard | vrijdag 17 april 2020, 10:14
Wat mooi om op deze manier te kunnen herdenken!
Marja de Ruiter | vrijdag 17 april 2020, 09:38
Ik draag mijn opa marinus visser een warm hart toe. Mooi initiatief vd organisatie en heel bijzonder om een stukje geschiedenis terug te lezen over je eigen opa.
Monique Blom | vrijdag 17 april 2020, 07:38
Elke keer weer emotioneel als ik denk aan mijn opa in het kamp en wat een impact dat op zijn verdere leven heeft gehad...
Jacqueline Advocaat-de Bruin | vrijdag 17 april 2020, 07:04
Dankjewel voor de mogelijkheid om een hart te plaatsen Anja.
Dick de Bruin | woensdag 15 april 2020, 22:42
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »