Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 145 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Ik wil het boek over de merwedegijzelaars kun iemand mijn dat zeg
Toosbroere | vrijdag 2 juni 2017, 20:00
Ook mijn vader staat op de namenlijst, Arie Koorevaar en Cees de Ruyter en oom van mij, van mijn oom heb ik altijd geweten dat hij in diverse kampen heeft gezeten, dit kwam door zijn Longziekte.
Mijn vader heeft nooit verteld wat hij heeft gezien of beleefd in kamp Amersfoort, of hoelang hij er heeft gezeten, ik lees nu dat hij een van de mannen is geweest die vrijgelaten zijn na ongeveer en maand.
Ik had graag nog met hem hier over willen praten.
Trudy van Beuzekom Koorevaar | donderdag 21 mei 2015, 23:06
Hallo, mijn Oom Gretinus Weggen heeft in kamp Kippe gezeten..
Hij was niet van de merwedegijzelaars.
Ben al vaker op zoek geweest voor meer informatie.
Met weinig resultaat totdat ik op deze site kwam.
En ik op de allerlaatste foto zijn naam zag staan.
1 mei 1945 overleden.
Ik zou zo graag meer informatie willen over zijn verblijf daar en waar hij
tenslotte aan is overleden.
Ik hoop dat er nog mensen zijn die mij hier meer over kunnen vertellen.
met vriendelijke groet Dietha
dietha staal | dinsdag 10 februari 2015, 10:44
beste Anja
Mijn zus en ik zijn in het afgelopen weekend naar Amersfoort geweest, zowel naar archief Eemland als naar kamp Amersfoort, waar we ook een indrukwekkende rondleiding kregen. Onze vader Piet van Wijngaarden is als merwedegijzelaar van 16-30 mei 1944 in Amersfoort geweest en daarna gelukkig vrijgelaten. Hij heeft over de dag van de razzia en de daaropvolgende nacht een verslag gemaakt. Dank voor het plaatsen van dat verslag en voor het feit dat hij nu ook bij de lijst staat.
De gevangenen van kamp Amersfoort zijn beestachtig behandeld. We zijn dus ook erg benieuwd naar hoe in mei de gijzelaars (en dus onze vader) werden behandeld. Milder? Ik las van iemand die zich verveelde. Graag zouden we daarvan meer te weten komen. Misschien kan iemand daarover nog meer vertellen.
Annemarie van Wijngaarden | donderdag 29 januari 2015, 22:16
Voor Leny van Galen
wat is jou emailadres i.v.m. Wout Versluis.
Gert Romijn | zaterdag 16 augustus 2014, 12:27
Wie heeft er contact gehad met mijn vader (Aart Blokland) Hij woonde op Merwestraat 66 in Sliedrecht. Er gaan verhalen rond dat hij heeft vastgezeten maar ook dat hij tussentijds is vrijgelaten. Wie kan mij hier duidelijkheid over verschaffen.
Aart Blokland | dinsdag 20 mei 2014, 05:23
Geachte bezoekers van dit Gastenboek,

Wie weet of dat Kors Maas die in het buurtschap "den Bout" in Hardinxveld woonde bij de Merwedegijzelaars van 16 mei zat ?

Thuis werd altijd verteld dat mijn ome Kors Maas in mei 1944 tijdens een razzia was opgepakt, hij kwam in concentratiekamp Dachau terecht en na de bevrijding in mei 1945 is hij met een ambulance bij zijn moeder gebracht alwaar hij 5 weken in een tentje buiten sliep vanwege een longaandoening opgelopen in het kamp en na 5 weken is hij naar een hospitaal of sanatorium in Eindhoven gebracht alwaar hij een jaar lang verbleef. Wie kan Kors Maas herinneren in combinatie met bewuste razzia ? Met vriendelijke groet, Gert Maas
G.P.Maas | maandag 19 mei 2014, 20:54
Beste Anja,
Deze middag vergezelde ik mijn oom Roel Gort bij de zeer indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst.
Het programma, de invulling alsmede de vlekkeloze organisatie verdienen alle lof!
Mede namens mijn oom heel veel dank.
Ik wens u veel succes bij uw verdere activiteiten.
Met vriendelijke groet,
Roel Gort
Woudrichem
Roel Gort | vrijdag 16 mei 2014, 21:55
Lieve Anja, ik heb deze middag heel indrukwekkend gevonden. De herdenking zat goed in elkaar. Fijn voor jou dat deze bijeenkomst door zo veel betrokkenen is bijgewoond. Jouw inspanning heeft daar toe bijgedragen, dank daar voor. Ook voor de toekomst succes gewenst.
Laat dit zo blijven, het mag niet verloren gaan.
Jan Dubbeldam
Jan Dubbeldam | vrijdag 16 mei 2014, 18:07
In de omschrijving van P.P.Stegman van Lippendorf staat dat iemand zijn hut beschilderd wilde hebben als café 't Mandje van Bet van Beeren. Wie was dat?
Kiek Houthuijsen | woensdag 7 mei 2014, 13:43
Zondag 4 mei 2014 heeft het programma Kruispunt beelden uit het Kamp Amersfoort uitgezonden. Deze site en deze filmbeelden hebben op mij diepe indruk gemaakt,ik weet nu wat mijn vader moet hebben doorgemaakt.
Hij heeft hier nooit over gesproken maar het moet verschrikkelijk zijn geweest. Opdat wij nooit vergeten.
Aart Blokland | maandag 5 mei 2014, 21:24
Naar aanleiding van een artikel in het AD van 11 april werd mijn nieuwsgierigheid gewekt over de Merwedegijzelaars . Mijn schoonvader Dirk de Haas ( geb 5 nov 1923) is op de een of andere manier ook betrokken geweest bij deze razzia. Hij is vanuit Hardinxveld naar kamp Amersfoort gevoerd en van daaruit naar Dachau. Daarna heeft hij nog een tijd op een spoorwegcomplex gewerkt in de buurt van Munchen.
Veel meer informatie heb ik niet , alleen dat zijn broer Gert er ook bij was . Er over vertellen deed hij nauwelijks ,ook niet tegen zijn kleinzoons als ze wat vroegen voor school.Ik begreep wel dat er in Dachau heel wat gebeurd was maar wat is altijd verzwegen.
Wim Advocaat | vrijdag 11 april 2014, 12:01
In het artikel over Floris Golverdingen . geb 13 april 1925 in Schelluinen. staat vermeld dat broer Teunis mogelijk ook opgepakt zou zijn bij de razzia. Dat is niet het geval , waarschijnlijk was hij te jong destijds.
Hij is wel in Nederlands-Indie geweest .
In het jaar 1949 , kort voor zijn terugkeer naar Nederland, is hij daar gesneuveld.
Corrie Brinkman | donderdag 29 augustus 2013, 19:17
Ik zie in dit bericht staan en denk dat dit een neef van mijn moeder was Wout Versluis van de Wilhelminalaan 117 zijn moeder was tante Getruida uit Hardinxveld weet iemand nog iets over hem en of hij nog leeft.

Leny van Galen
leny van galen | woensdag 31 juli 2013, 18:49
mijn vader P.H. (Piet) Kusters, geb. 4-11-1920, overl. 13-7-2003, heeft vanaf april 1943 tot aan de bevrijding van de Russen in Berlijn gewerkt als dwangarbeider, ik kreeg bijna niks te weten van zijn ervaringen tot dat hij de laatste weken voor zijn dood vertelde over doodschieten van Duitse kindsoldaten (Hitlerjugend). Hij werkte eerst bij de slager Bros, later vleeswarenfabrieken Rugena, daarna metaalfabrieken van August Löfler en toen naar de spoorwegen tot de Russische bevrijding.
ik heb overal gezocht naar deze info en wie nog meer bij deze bedrijven hebben gewerkt.
deze papieren heb ik na zijn dood meegenomen en aantal jaren later uitgezocht. de originele bewijsstukken heb ik naar het oorlogsmuseum in Overloon gegeven voor de bewaren en de geschiedenis.
Nergens maar dan ook nergens staat hij ingeschreven als dwangarbeider, ook hier niet onder de namenlijst.... waar moet ik dan gaan zoeken?
Hennie | donderdag 16 mei 2013, 16:10
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »