Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 145 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
wie heeft er nog informatie over mijn oom marinus alberts wij weten alleen dat zijn naam op de gedenk plaat voorkomt alles is welkom
alberts | zaterdag 16 februari 2013, 22:50
He Anja,

Mijn vader heeft dit nooit vertelt,maar door jouw site en speurwerk ben ik er achter gekomen dat hij toch heeft vast gezeten. Hij heeft dit geheim gehouden tot aan zijn dood.
Aart Blokland | donderdag 10 november 2011, 19:54
Door toeval kwam ik op uw site terecht en kwam daar het verhalen tegen over het kamp bij Obhausen het toeval wil dat ik daar de slachtofferlijst zag en de foto van de gedenksteen die dit jaar onthult is op allebei kom ik de naam tegen van mijn oom waarnaar ik genoemd bent nl.en broer van mijn moeder ik weet niet of u meer gegevens van hem bezit zoniet kunt u dan misschien een goeie foto van de gedenksteen mailen mijn oom Theo Hermsen uit Nijmegen ligt nu begraven op Ereveld Loenen.Alvast bedankt.

Theo Phoelich
Nijmegen
Theo Phoelich | zondag 4 september 2011, 14:39
Goedemiddag mevrouw Van de Starre. Onder namenlijst staat dat mijn vader (Jan Hoftijzer) op 25-05-2011 is overleden. Dit is onjuist. Mijn vader is geboren op 2 november 1925 en overleden op vrijdag 20 mei 2011. Hij heeft het vaak over kamp Amersfoort gehad. Het heeft destijds veel indruk op hem gemaakt. Niet in het minst dat hij onverwacht naar huis mocht en aanvankelijk verward werd met een neef. Maar de geboortedatum bracht uitkomst. Ook vertelde hij nog wel eens over Kottälla.


Met vriendelijke groet,

Teus Hoftijzer.
Teus Hoftijzer | dinsdag 31 mei 2011, 17:04
Mijn naam is Hans Behrens. Een broer van mijn vader Joop (JHN) Behrens is in Obhausen gestorven. Wij zoeken informatie over hem en kwamen bij toeval op uw site. Ik zag dat hij op de lijst van overledenen staat. Zijn er misschien mensen die meer weten over hem? Waarom hij is opgepakt en weggevoerd naar Kamp Amersfoort en later naar Obhausen? Ik vind uw site zeer interessant en ben blij dat ik hem gevonden heb.
JHN Behrens | zondag 15 mei 2011, 18:48
Anja,
Ik moet iets corrigeren over wat ik over mijn vader heb geschreven.
Hij had zich nl. niet verstopt in de uiterwaarden, maar achter de Wiel achter zijn ouderlijk huis in een greppel en was vanaf de dijk te zien. Ik denk dat pa enige zaken door elkaar gehaald heeft. Ook het verhaal over de neger is vreemd, daar het amerikaanse leger in de tweede WO alleen blanken onder de wapens had. Negers werden alleen ingezet bij de genie. Hij heeft dit wel verteld en het zou kunnen omdat hij zei dat die man dolgedraaid was.
m.egas | dinsdag 10 mei 2011, 11:55
OPROEP voor informatie over PIETER HARKEMA en PIETER ROELOF HARKEMA

Als u dit bericht leest en informatie mocht hebben over de werkzaamheden en de levensloop van vader Pieter Roelof Harkema (geboren 1992) en zoon Pieter Harkema (geboren 1920)dan zou ik het zeer op prijs stellen als u mij die informatie zou kunnen aanreiken.
Op dit moment stel ik een boek samen over het leven van Pieter Roelof Harkema, die in de periode tussen 1937 en 1945 in Sliedrecht heeft gewoond. Vader en zoon Harkema zijn beide opgepakt tijdens de razzia van mei 1944 in Sliedrecht. Zoon Pieter is afgevoerd naar Duitsland en daar vermoord. Vader Oieter Roelof heeft maandenlang vastgezeten in kamp Vught maar heeft de oorlog overleefd.
Tijdens de periode dat Pieter Roelof Harkema woonde in Sliedrecht was hij bestuurder van de Baggeraarsbond, onderdeel van de Centrale Bond van Transportarbeiders.
Na de oorlog heeft hij nog vele jaren gewerkt als inspecteur voor Het Parool in het Noorden des lands waar hij ook vandaan komt.

Wilt u uw reacties sturen naar mijn mailadres± eisse.kalk@planet.nl

bij voorbaat hartelijk dank

Eisse Kalk.
EISSE KALK | woensdag 12 januari 2011, 15:36
In 2006 ontving ik van een oom en tante, voor mij tot dan toe onbekende, documenten en informatie uit een goed bewaard familiearchief over mijn (in 1999 overleden) vader en grootvader. Grootvader stierf als dwangarbeider onder kommervolle omstandigheden in Bramsche in december 1944. Hij was pas 49 jaar. Mijn vader, toen een jongen van amper 19 jaar, was een aantal maanden eerder naar Braunschweig in Duitsland afgevoerd. Daar, 250 km van zijn vader verwijderd, moest hij voor de Duitsers puinruimen en lijken afvoeren van, bij bombardementen omgekomen, Duitse burgers. In 2008 had ik tijd en gelegenheid deze documenten en foto’s uit de oorlogsjaren grondig te bestuderen. Na aanvullend literatuuronderzoek en research bij relevante archieven reconstrueerde ik de omstandigheden waaronder mijn vader en grootvader hebben moeten leven in dat laatste oorlogsjaar. E.e.a. heeft geresulteerd in mijn manuscript: “De toekomst heeft een lang verleden”, een biografie van twee Hilversumse dwangarbeiders in nazi-Duitsland 1944-45. U kunt dit manuscript ondersteunen door inschrijving als supporter op www.schrijversmarkt.nl en het een of meer punten à 5 euro toe te kennen, die dan garant staan voor een of meer gratis exemplaren met daarin uw naam bij het behalen van 250 supporters.
Els Kiewik-Peters | dinsdag 24 augustus 2010, 18:42
Vrijwel op hetzelfde moment, dat ik het boekje over de Merwedegijzelaars in huis kreeg, las ik het overlijden van één van hen: Maarten Kraayeveld.
Ik groeide op in hetzelfde dorp, waar hij destijds woonde (Kinderdijk)
en was bijna een buurjongen. Hij werkte bij het bedrijf, waar ook mijn
vader werkte en mede daardoor moet ik daarvan nog ergens foto's hebben. Later onmoette ik Maarten weer in Sliedrecht.
Dat hij tot de Merwedegijzelaars behoorde, vertelde hij niet.
Ik zal hem blijven herinneren als een fijne vent.

Het boekje over de gijzelaars is aanleiding geweest om deze site te bezoeken. Die zal ik voortaan zeker aanbevelen aan degenen, die voor dit onderwerp interesse hebben!

Het is goed, om dit onderwerp in de belangstelling en het meeleven te houden:
"Bedenk, dat wat gisteren gebeurde heden en morgen opnieuw kan gebeuren. Bescherm het en wees waakzaam."
Roel van Kleef | woensdag 18 augustus 2010, 20:42
This is the first time I have become aware of this monument, as provided by Kees van der Sluijs, of Sliedrevht. We emigrated in 1950, when I was ten. But as I sit here in my comfortable chair in a wonderful country, I will NEVER forget the sacrifices so many made. I am here because they were there. One, Johan Brand, may have been a member of my mother's, family. (Pietertje Lijntje Brand) Whether he was, or was not, does not matter. To those of us who survived and after the war, thrived, WE WILL REMEMBER THEM.
Kees Hansum | dinsdag 17 augustus 2010, 05:42
Na aanleiding van je mail, ben ik meteen gaan kijken op je vernieuwde website. Geweldig, zoals dit allemaal in korte tijd is gerealiseerd. Heel erg professioneel, een hele aanwinst...

Eddy
Eddy van der Pluijm | zaterdag 8 mei 2010, 13:13
Is het mogelijk mij iets meer te vertellen over Johan Kamp, waar hij geboren is en later woonde. Wie waren zijn ouders.
met vriendelijke groeten.
J.M.Selders- Kamp
J.M.Selders- Kamp | dinsdag 4 mei 2010, 10:03
Mijn opa Arie Blokland was 1 van de gijzelaars. Ik weet niet veel over wat hij tijdens de oorlog heeft meegemaakt. Is er misschien iemand die (bijvoorbeeld) samen met hem gevangen heeft gezeten en mij wat meer kan vertellen?
Cobi Klein | zondag 25 april 2010, 15:53
Goedenavond Anja; wij hebben je Boekje Merwedegijzelaars gekocht,
en gelezen. Onze complimenten voor de duidelijke uiteenzetting
van genoemde geschiedenis,en de integere beschrijving van de feiten.
Ook zijn onze kinderen nu geintereseerd,en begrijpen de historie hierdoor beter,dan wij het ooit hadden kunnen vertellen.
We zullen het kopen van jou boekje aanraden aan de overige Familieleden. Bedankt voor je inzet voor deze geschiedenis.

M.V.G. Wil en Henk de Kluijver.
Wil en Henk de Kluijver | zaterdag 24 april 2010, 20:12
Hallo Anja,

Wat fijn dat je bij mijn ouders op bezoek bent geweest en hen het boekje hebt overhandigd.
Dit bezoek van jou heeft onze vader erg goed gedaan,maar ook voor onze moeder was dit van veel betekenis,net als voor ons als kinderen.
Deze dag was voor ons net zo " mooi " als de 19 april herdenkingen in kamp Amersfoort waar wij altijd naar toegingen wat helaas niet meer mogeloijk is met onze vader.
Wij willen je nogmaals hartelijk bedanken voor deze "mooie middag".
Piet Kramer | zondag 18 april 2010, 12:58
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »